View Full Version : indirect rendering && loose binding
maxsap
December 26th, 2007, 03:10 PM
Καλησπερα παιδεια ξερει κανεις τι ακριβος ειναι το inderect rendering και το loose binding???? και τι ουσιαστικη διαφορα εχει οταν ειναι ενεργοποιημενα? εχω τα opensuse 10.3 X86_64 στο laptop μου και παρατιρησα οτι οταν δεν ειναι ενεργο το indirect rendering ο υπολογιστης αργει αισθητα οταν ανοιγω και κλεινω τα παραθηρα ενω οταν το ενεργοποιο παει πιο γριγορα?? αν καποιος ξερει παρακαλω ας το γραψει γιατι πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμο ιδικα σε εμας που ειμαστε αρχαριοι. και κατι ακομα επειδη εψαξα στο forum και δεν εχω βρει κατι σχετικο(αν κανω λαθος παρακαλω συνχορεστεμε μια και δεν εχω πολλυ χρονο τον τελευταιο καιρο) αν μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχουν repositories για τα opensuse 10.3 ευχαριστω προκαταβολικα:D
djdoo
December 28th, 2007, 07:32 PM
Καλως ήρθες στην παρέα μας αδερφε!
Λοιπον καταρχήν πρέπει να μας διευκρινήσεις τη κάρτα γραφικών χρησιμοποιείς... Γιατι η συμπεριφορά αυτών των 2 πραγμάτων αλλαζει αν χρησιμοποιείς ΑΤΙ-intel ή nVidia.
Η nvidia έχει μια δική της αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιει Direct Rendering για τα πάντα δηλαδη κ για το Fusion κ για τις 3Δ εφαρμογες, χωρις αυτο να είναι απαραίτητα καλο... Η εμπειρία έχει δείξει οτι δεν είναι! (Βλέπε bug Μαύρων Παραθύρων).
Η intel με τον ανοιχτού κώδικα driver της (που είναι κ ο καλύτερος) κ προσφάτως η ΑΤΙ με τον νέο fglrx (8,42 κ μετα) χρησιμοποιούν AIGLX=Indirect Rendering για το Fusion κ Direct για τις 3Δ εφαρμογες η οποία τεχνική είναι κ η καλύτερη γιατί δουλεύει μεσο της αρχιτεκτονικής του X server για αυτες τις περιπτώσεις οπότε είναι κ πιο εξελίξημη σε όλα τα επίπεδα γιατί εξελισσεται απο ολόκληρη την κοινότητα κ όχι μόνο απο μια εταιρία.;)
Τώρα το Loose Binding δουλεύει καλά μόνο με την αρχιτεκτονική της nvidia!
Το αντίθετο του το Strict Binding δουλεύει με το AIGLX.
Οποτε έχουμε: nVidia=Loose Binding
intel-ATi=Strict Binding
To repository για το 10.3 στο δίνει το YaST αν πας: Λογισμικο-> Community Repositories-> και είναι το openSUSE BuildService - X11:XGL
Επέλεξε το κ θα βρείς τα πακετάκια του Fusion...:cool:
maxsap
January 1st, 2008, 04:16 PM
καλος σας βρηκα ευχαριστω πολυ για την βοηθεια οντος εχω nvidia καρτα γραφικων. και οντος η διαφορα ειναι φανερη στην ταχητητα με τιν οποια ανταποκρινονται τα παραθυρα οταν τα γραφικα ειναι <<φορτομενα>> αυτα προς το παρον ελπιζω και εγω να μπορεσω να βοηθησω στο μελλον σε κατι;)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.