PDA

View Full Version : Compiz με τους beta driver της Nvidia

liberostelios
December 5th, 2007, 02:15 PM
Καλησπέρα,

Έχω μια καινούργια 8800GT και έβαλα το openSUSE 10.3. Δυστυχώς, οι μόνοι drivers που υποστηρίζουν την κάρτα μου (επειδή είναι καινούργιο chipset) είναι οι beta 169.04 τους οποίους, μάλιστα, εγκατέστησα χειροκίνητα (με το αρχείο της nvidia και όχι από repo). Όταν πάω να τρέξω το compiz από κονσόλα (και μέσω του compiz icon) παίρνω το εξής μήνυμα:

compiz: Trying '/usr/$LIB/libIndirectGL.so.1'
compiz (core) - Fatal: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

και καταλήγω σε ένα desktop χωρίς windows decorator όπου δεν μπορώ ούτε να γράψω κάπου, ούτε να μετακινήσω παράθυρα και, φυσικά, ούτε κάποια effect. Διάβασα διάφορες οδηγίες στο internet για διάφορα κόλπα αλλά τίποτα δε δούλεψε. Υπάρχει κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;

djdoo
December 6th, 2007, 05:43 PM
Α πολυ συχνό πρόβλημα δικέ μου! Ειναι προβλημα που συναντάται στο SuSE 10.3 κάτι γίνεται με τον Χ και τις βιβλιοθήκες.
Το είχα κ γω δηλαδή...

Τεσπα η λύση είναι η εξής:
Αν ξεκινάς το Fusion με το Fusion-Icon σαν Root user ανοιξε σε ένα κειμενογράφο(Kwrite κ τα ρέστα..) το αρχείο python /usr/lib64/python2.5/site-packages/FusionIcon/data.py
Εκει πέρα που λέει compiz_args = ['--replace', '--ignore-desktop-hints', '--sm-disable', 'ccp'] πρόσθεσε αυτο '--no-libgl-fallback'

Οπότε η γραμμή σου πρέπει να δείχνει κάπως έτσι:
compiz_args = ['--replace', '--ignore-desktop-hints', '--sm-disable', '--no-libgl-fallback', 'ccp']

Αν ξεκινάς το Fusion με εντολή απλά πρόσθεσε το option --no-libgl-fallback

OK?

liberostelios
December 6th, 2007, 07:29 PM
Δυστυχώς αυτό το είχα βρει κάπου στο internet σαν συμβουλή αλλά δε μου δούλεψε. Άλλωστε αυτό θα χρησίμευε στην περίπτωση που τη 1η γραμμή την ακολουθούσε ένα error σχετικά με το libIndirectGL.so (νομίζω), ενώ εμένα δε μου βγάζει το συγκεκριμένο error. Θα το ξαναδοκιμάσω, πάντως.

Έχεις την 8800GT; Ποιό linux kernel έχεις στο openSUSE γιατί, όταν εγκαθιστώ τους drivers, μου λέει ότι δεν έχει precompiled kernel module για τον πυρήνα μου οπότε σκέφτομαι μήπως έχω κάποια παλιά έκδοση του πυρήνα που να μη δουλεύει σωστά με τους drivers και το compiz...

djdoo
December 6th, 2007, 10:29 PM
Ποτέ δεν θα βρεις precompiled module για το 10.3 ούτε καν για το 10.2. Εχω αλλάξει 3 μεχρι στιγμής. Απο τα updates παντα. Τωρα έχω τον 2.6.22.13.

Για ποστάρισε το xorg.conf σου να δουμε λεπτομέρειες...

liberostelios
December 7th, 2007, 04:50 PM
Τελικά δούλεψε!!! Μάλλον ξεχνούσα να βάλω το "ccp" στη γραμμή εντολών. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν τρέχει και πολύ καλά... Σε αρκετές περιπτώσεις δείχνει να ζωρίζεται (πέφτει λίγο το framerate) και δε μου φαίνεται φυσιολογικό γι αυτή την κάρτα γραφικών. Φταίνε οι beta drivers που δε δουλεύουν 100% ή πιθανόν να είναι κάποια ρύθμιση που να μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ ότι θα πάει καλύτερα;

Ευχαριστώ πολύ, πάντως, για τη βοήθεια, αποδείχθηκε πολύτιμη... ;)

djdoo
December 9th, 2007, 12:51 AM
Ποσταρισε το xorg.conf σου να το κοιτάξουμε μαζι...

liberostelios
December 10th, 2007, 08:22 PM
Ειδού το xorg.conf, ως attachment γιατί αν το επικολλήσω εδώ θα γίνει ένα τεράστιο post... :)

Πάντως όταν ξεκινάω το compiz από την κονσόλα μου βγάζει καμιά 20αριά φορές το μήνυμα: A handler is already registered for the path starting with path[0] = "org". Μετά δουλεύει σχετικά καλά... Το κουφό είναι ότι αν πατήσω Ctlr+C, πχ. (δεν ξέρω για άλλους συνδυασμούς πλήκτρων) τότε μου βγάζει το μήνυμα: "Attempted to unregister path (path[0] = org path[1] = freedesktop) which isn't registered" (στην κονσόλα) 3 φορές και κλείνει το compiz (για την ακρίβεια κολλάει με τον τρόπο που ανέφερα στην αρχή του topic, δηλαδή χωρίς window decorator κλπ.).

djdoo
December 13th, 2007, 02:39 PM
Ρε μεγάλε το xorg.conf σου έχει λιγότερα απ τα απολύτως απαραίτητα!

Πήγαινε στο thread που έχω σαν οδηγο για σεταρισμα σε nvidia κάρτες κάνε αλλαγες κ ξαναδοκιμασε μετα.