PDA

View Full Version : [Poland] Compiz Fusion i zintegrowana grafa intela

AdeBe
November 30th, 2007, 09:52 AM
Witam
Spelniam moj patriotyczny obowiazek mnozenia tematów :D
Ale do rzeczy. Mam problem z cf na zintegrowanej grafie intela w lapku. Wprawdzie kontynuuje wątek w angielskiej częsci forum, ale tu też postanowiłem napisać. Otóż cf nie przerysowywuje mi okien, dopóki nie wykonam jakiejś akcji w stylu minimalizacja/przywrócenie lub coś podobnego (przesuwanie nie przerysowywuje). Widziałem, że mają z tym problem również użytkownicy nvidii, czyli chyba można to uznać za błąd cf-a. I pytanie: czy wy też się spotkaliście z czymś takim? W sensie, chcę wiedzieć czy błąd jest w miarę powszechny i jest szansa na jego szybkie załatanie.
Pytanie drugie: z jaką częstotliwością wychodzą stery intela do grafy? Ew. jakiś link na forum/rozpiskę/cokolwiek z czego mógłbym się czegoś dowiedzieć, kiedy załatają błąd powodujący złą pracę cf-a.

wodor
December 1st, 2007, 10:39 AM
hey, mialem wczesniej taki sam problem u mojej siostry na kompie. Problem siedzial w konfie od xorgow. Jak tylko dostane sie do lapka to podesle calego konfa. tymczasem dodaj linie Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" do sekcji device oraz Option "AddARGBGLXVisuals" "On" w sekcji screen

pozdrawiam

AdeBe
December 1st, 2007, 02:12 PM
Dzięki, problem już rozwiązany, patrz http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=3946&page=2
:)

wodor
December 1st, 2007, 02:26 PM
czyli tak jak napisalem w poprzednim poście. Pozdrawiam :D

AdeBe
December 4th, 2007, 04:40 PM
Tutaj też trzeba dodać do tytułu przedrostek :)

Edit: sorry, przyzwyczajony jestem do for, gdzie tylko moderator może zmieniać tytuły tematów :)

Dzi3ciol666
December 4th, 2007, 07:39 PM
Tutaj też trzeba dodać do tytułu przedrostek :)
No to dawaj :)