View Full Version : [Poland]Signatures under petition for polish subforum
maciekwpl
November 25th, 2007, 07:35 PM
This topic is made to gather all the signatures of polish users of compiz fusion forums which do want to make official polish compiz subforum.
Ten temat ma na celu zbieranie podpisów użytkowników forum compiz fusion pod petycja do adminow o utworzenie oficjalnego polskiego podforum.
If you do want offical polish subforum to be made, please reply to this topic. You will be added to "for" list.
If you do not want the subforum to be made, please also reply to the topic and you will be added to "against" list.
jeśli chcesz by oficjalne polskie podforum zostało utworzone, zostaw odpowiedz do tego tematu. Zostaniesz dodany do listy "za". jeśli nie chcesz utworzenia polskiego podforum, także zostaw odpowiedz w tym temacie. Zostaniesz dodany do listy "przeciw"
FOR/ZA list:
1.Dzi3ciol666
2.iwi
3.HalveS
4.Hakier
5.wodor
6.AdeBe
7.maciekwpl
8.Koronowianin
9.rasp
10.Dragonex
11.sheytan
12.neo
13.daris
14.OpenEx
15.MariuszWWA
16.Stanley
17.
AGAINST/PRZECIW list:
1.
Polish users, keep your fingers crossed for polish subforum. ;)
Polscy użytkownicy, trzymajcie kciuki za polskie podforum. ;)
PS.: W związku z domysłami o to, kto ma zostać administratorem : ja już od dłuższego czasu nie mogę zagonić żadnego linuksa do współpracy z moim kompem (błąd kernela, nie distro). Mimo że bardzo się staram go rozwiązać, wygląda na to, że muszę kupić nowy dysk twardy (to najprawdopodobniej jego wina). W związku z tym, moje więzi z linuksem, compizem i z tym forum bardzo osłabły. Wpadam tu od czasu do czasu zaglądnąć, czy coś się zmieniło, aktualizuję listę, ale na moderatora chyba bym niestety się nie nadawał.
Póki co zbieram kasę na nowy HDD. (naturalnie win Xp działa)
Dzi3ciol666
November 25th, 2007, 09:01 PM
For! I think that this forum have got many polish users so polish subforum will be great thing for us :)
Jestem za! Sądzę, że Polaków jest tu sporo i przydałby się nam dział :)
maciekwpl
November 26th, 2007, 07:25 AM
Ok, ludzie, nie musicie pisać i po polsku i po angielsku. Wystarczy, że napiszecie po polsku, a na początku FOR/ZA albo AGAINST/PRZECIW
Dzi3ciol666
November 26th, 2007, 03:08 PM
Spoko :) Mam pomysł - może porozsyłajmy prywatne wiadomości do polskich użytkowników? Bo tak, to niewiele zobaczą. I dobrze by było zmienić tytuł tej petycji na język angielski ;)
maciekwpl
November 26th, 2007, 06:37 PM
A gdzie to sie robi? Ja jakoś nie mogę znaleźć opcji zmieniania nazwy tematu :D A co do pw, ja już nie mógłbym się tym zająć, musiałbyś zrobić to Ty. W pw wystarczyłby krótki opis problemu i URL do tematu.
Dzi3ciol666
November 26th, 2007, 07:08 PM
A gdzie to sie robi? Ja jakoś nie mogę znaleźć opcji zmieniania nazwy tematu :D A co do pw, ja już nie mógłbym się tym zająć, musiałbyś zrobić to Ty. W pw wystarczyłby krótki opis problemu i URL do tematu.
Tytuł tematu można zmienić podczas edycji pierwszego posta. A prywatnymi wiadomościami zajmę się, nie ma sprawy ;)
iwi
November 26th, 2007, 07:21 PM
For/Za :)
HalveS
November 26th, 2007, 11:52 PM
For! Bo mam problemy z compizem a jako ze jestem zilony to przyda mi sie pomoc w pl :D
maciekwpl
November 27th, 2007, 09:26 PM
zrób temat w podforum innych języków.
Hakier
November 27th, 2007, 09:50 PM
Jestem za utworzeniem polskiego podforum. Tylko co to da? :p
wodor
November 28th, 2007, 02:24 PM
Me too. I want polish forum.! :D
Ja też. Chcę polskiego forum.! :D
Amaranth
November 28th, 2007, 02:37 PM
Eleven people so far. Surely that means the polish translation is at 100% right? :)
maciekwpl
November 28th, 2007, 06:06 PM
Well, currently about 55%, AFAIK :P. I'm the only one translator, and now I've got some serious PC problems so i can't translate (currently on mom's laptop). But hey, before me the translation wasn't even 1/3 ready ;). I would propably fix these problems during this week. Laptop has of course WinXP, and I'm trying to install PoEdit on it right now.
EDIT:
Actually, it's 62.39 %.
AdeBe
November 29th, 2007, 07:27 PM
FOR
Mam nadzieję, że uda się wywalczyć przyjemny kącik na forum :)
Pozdrawiam
maciekwpl
November 30th, 2007, 06:07 PM
No ja też oczywiście bym chciał, ale ludzie, z życie, z życiem! piszemy te posty tutaj ;)
wodor
December 1st, 2007, 10:45 AM
Napisałem zapytanie na kanale ircowym developerów. Może coś odpiszą :)
wodor
December 3rd, 2007, 01:06 AM
Z innej beczki, troche organizacyjnie, może pozmieniać wszystkim polskim wątkom nazwy dodając przedrostek (poland). Będzie latwiej pokazać że sporo piszemy no i dla nas samych latwiej się w tej wiezy babel poruszać.
Dzi3ciol666
December 3rd, 2007, 03:05 PM
Z innej beczki, troche organizacyjnie, może pozmieniać wszystkim polskim wątkom nazwy dodając przedrostek (poland). Będzie latwiej pokazać że sporo piszemy no i dla nas samych latwiej się w tej wiezy babel poruszać.
Już się robi :D
Koronowianin
December 18th, 2007, 07:22 PM
jestem za
to forum przegląda dużo Polaków, ale podejrzewam że nie chce im się rejestrować, sam dopiero dziś się zarejestrowałem choć od 2 miesięcy tu zaglądam
wfarr
December 22nd, 2007, 01:36 PM
Greetings.
I just wished to inform you that I am following this thread. Good luck. :)
rasp
December 28th, 2007, 12:23 AM
For...
Jestem jak najbardziej za :)
Pozdrawiam rasp
Dragonex
December 28th, 2007, 01:10 PM
Jestem za :P
maciekwpl
December 28th, 2007, 04:25 PM
Dobrze! Może ktoś jeszcze? Nie wiem, czy 10 wystarczy ;)
Deciare
December 31st, 2007, 11:19 PM
Hello, people from the other side of the Atlantic Ocean! *waves*
A question was recently asked about what it takes to be given a language-specific forum (http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6329), and Will answered. Please take a look at his post (http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6329#post43783) if you'd like to think about meeting or discussing his requirements.
sheytan
January 5th, 2008, 10:30 PM
FOR! :P sprzyda się napewno wielu osobą ;]
maciekwpl
January 7th, 2008, 02:02 PM
FOR! :P sprzyda się napewno wielu osobą ;]
RATUNKU! Ludzie, postarajcie się trochę jak piszecie, albo chociaż patrzcie co wam podkreśla Firefox, ja dzięki temu nie robię rzadnych błędów :D
PS.: A nie zwracam honor, w innym wypadku "osobą" będzie dobrze i FF tego nie poprawi, ale to nie zmienia faktu że mogłeś się posilić o ręczną korektę :)
neo
January 25th, 2008, 11:58 AM
Jestem za, choć wydaje mi się, że nasza polska społeczność jest stosunkowo mała. Chyba, że po prostu wtapiamy się w anglojęzyczny tłum.
daris
March 4th, 2008, 05:51 PM
Też jestem za ;) .
OpenEx
March 9th, 2008, 07:27 PM
I have a question to the compiz-fusion forum maintainers:
Is it difficult to make a subsection using forum engine for polish users? Or even if it seems proper let it be in the section of other languages but with full rights for moderator(s) of polish section being taken from among us.
I have some troubles needed to be fast resolved like kde4 with compiz fusion working very slowly i mean especially Firefox or special effects builded-in kde4 :(. I better think polish than english and polish forum encourages me to use even english version section because i have a place i feel more comfortable. I better precise problem with my language what better allows others to understand and answer :rolleyes:. Giving us our section and for more languages too can make more movement on the entire forum, can't it? It can cause more order, cant't it? Look at the number of polish topics :o ! To many without their section. ;)
Please, make a little independent polish section of this forum.
A little explanation for my friends in my language:
Jestem za. Próbowałem coś wydukać po angielsku w poważnie brzmiącym tonie dla podrzymywaczy forum. Jak po tym tekście zrezygnują wogóle... :)
OpenEx
March 9th, 2008, 08:10 PM
Taka mała dygresja: nie wiem czy zauważyliście i czy potraficie mi wyjaśnic:
Na prośbie o podforum polska ma w momencie pisania tego postu 29 postów i tylko 901 obejrzeń tego wątku w porównaniu z Rosyjskim odpowiednikiem z mniejszą ilością - 18 postów, ale aż z 1533 obejrzeń i jeszcze portugalskiej, 12/639. Wniosek - brak wystarczającej liczby obejrzeń tej wersji, ale przy dużej determinacji polskich forumowiczów i dobremu zorganizowaniu akcji :D.
O ile dobrze rozumiem, widać naszą determinację, ale liczba obejrzeń mówi jednak sama za siebie. Muszę namówić babcię, żeby sobie kupiła komputer z netem i zainstalowała linuxa z compizem i zalogowała się na forum i wygenerowała oglądalność wraz z postem pod petycją haaaa haaaaaaa :D.
Może jeszcze babcia zada pytanie na temat nvidii, kto wie :rolleyes: .
MariuszWWA
March 10th, 2008, 06:35 PM
For... już jakiś czas temu o tym myslałem
wfarr
March 11th, 2008, 11:26 PM
I have a question to the compiz-fusion forum maintainers:
Is it difficult to make a subsection using forum engine for polish users? Or even if it seems proper let it be in the section of other languages but with full rights for moderator(s) of polish section being taken from among us.
I have some troubles needed to be fast resolved like kde4 with compiz fusion working very slowly i mean especially Firefox or special effects builded-in kde4 :(. I better think polish than english and polish forum encourages me to use even english version section because i have a place i feel more comfortable. I better precise problem with my language what better allows others to understand and answer :rolleyes:. Giving us our section and for more languages too can make more movement on the entire forum, can't it? It can cause more order, cant't it? Look at the number of polish topics :o ! To many without their section. ;)
Please, make a little independent polish section of this forum.
A little explanation for my friends in my language:
Jestem za. Próbowałem coś wydukać po angielsku w poważnie brzmiącym tonie dla podrzymywaczy forum. Jak po tym tekście zrezygnują wogóle... :)
We would need a moderator for this subforum.
Stanley
March 15th, 2008, 11:34 AM
Hej! Ja też jestem za.
OpenEx
March 15th, 2008, 02:16 PM
We would need a moderator for this subforum.
Wow! :o Give me some time to find someone! ;)
This, just below is first trying of doing that :D
Tej! :D Ktoś tu się na coś prawie zgodził i zacytował mnie :cool: i nazywa się administratur. Piszo, że potrzebujo, potrzebujowaliby moderatora dla naszego subforum. No zróbta coś, bo ja nie wie i nie umie. Nie siedźta albo nie stójta tak i weźta szybko na prędce jakiegoś moderatora, a juści na dniach będzie podforum. Pisząc petycję chyba wiedzieliście, że trzeba będzie szybko coś wymyśleć no, nie? Psia jucha! Wodor, maciekwpl - wy się nadajeta! Ze świecą takich! maciekwpl - moderator większy, wodor mniejszy - sugestia nic więcej.
Ja nie nadaję się, ja prosty człek i niech tak zostanie :D
wodor
March 17th, 2008, 03:10 PM
I can moderate polish forum. I`m from Poland and i develop plugins for compiz-fusion.
Koronowianin
March 19th, 2008, 04:43 PM
We would need a moderator for this subforum.YES, wodor :)
wodor
March 31st, 2008, 12:08 AM
Czyżby sprawa ucichła? Mi wyłącznie zależy aby był polski dział, wtedy na pewno więcej polaków będzie zauważać to i sie odzywać. Pozdrawiam :)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.