View Full Version : [Poland]Zgłaszanie złego tłumaczenia polskiego Compiza
maciekwpl
November 9th, 2007, 02:07 PM
Witajcie polscy użytkownicy! Z racji że tłumaczenie polskiego compiza już od dawna stało, postanowiłem coś z tym zrobić i dopisałem się do listy tłumaczy . Obecnie ccsm jest już przetłumaczone ;) Z tego co wiem, teraz razem ze mną tłumaczy niejaki aglonger . Cieszę się z tego, ale jest nas mało, wiec wzrasta szansa że przy takiej ilości tekstu jaką mamy do przetłumaczenia któryś z nas popełni błąd. Uważam, ze dobrym pomysłem byłoby założenie tematu, gdzie polscy użytkownicy CF zgłaszaliby błędy w tłumaczeniu, bo takie oczywiście wychodzą w praniu i podczas używania programu. No więc to jest ten temat.
Zgłoszenie złego tłumaczenia piszcie tak (chyba najlepiej):
złe, obecne tłumaczenie -----> wasze proponowane tłumaczenie
mam szczerą nadzieję że pomysł się przyjmie i będzie to wykorzystanie w celu poprawy jakości polskiego tłumaczenia.
wodor
November 14th, 2007, 10:40 AM
Zauwazylem ze ostatnio troche sie poprawilo polskie tłumaczenie. Pozdrowwienia dla tłumaczy. Ja juz mam swoją działke i raczej z tłumaczeniami bym się nie wyrobił. :)
Dzi3ciol666
November 24th, 2007, 10:27 AM
Świetny pomysł. Jeśli będę miał chwilę czasu, to nad tym posiedzę :)
maciekwpl
December 27th, 2007, 09:38 AM
No błagam was, postarajcie się! Mi w obecnej chwili linuch się wysypał i nie mogę sprawdzać jakości tłumaczenia (bo nie mogę oczywiście compiza uruchomić, mam tylko Windowsa) i boli mnie to bardzo. Liczę, że wy się chociaż postaracie.
PS.: Ten problem jest dosyć poważny, bo nawet LiveCD ubuntu nie może znaleźć tablicy partycji i jedyną opcją reinstalacji linuksa jest sformatowanie całego dysku, a tego nie chcę.
PS2.: Sytuacja ulegnie zmianie prawdopodobnie w 1. tygodniu stycznia, bo składam nowego kompa, na który będę instalował ubuntu.
wodor
January 5th, 2008, 12:42 AM
off topic. sorry ze tutaj ;) polecam program o nazwie testdisk (pierwszy link na google u mnie ). Jezeli pamietasz plus minus rozmiary partycji i ich rozmieszczenie to mysle ze wszystkie dane odzyskasz. Ten program wyswietli ci liste partycji jakie masz na dysku, uzywa jakis heurystycznych algorytmow. Jezeli nie da od razu wyniku mozesz nim przeskanowac cały dysk i na pewno coś znajdzie. Ja już trzy razy odzyskałem nim całe dyski. Moi znoajomi rowniez sobie go chwalą. Jest wersja na windowsa i linuksa wiec mam nadzieje ze jeszcze niczego nie formatowales. Pozdrawiam :)
AdeBe
January 7th, 2008, 08:33 PM
Zauważyłem literówkę w ring switcher i shift switcher: Pogrybiona czcionka.
Drugie pytanie: czy poza zgłaszaniem błędów można Ci pomóc w inny sposób np. wysyłając propozycje tłumaczeń?
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.