View Full Version : [ΛΥΘΗΚΕ]Πρόβλημα με τους nVidia drivers
Rock_Lee_NuX
July 5th, 2007, 09:24 PM
Γεια σας παιδιά.
Έχω πρόβλημα με τους drivers της nVidia. Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι έχω 1 εβδομάδα που έκανα εγκατάσταση Ubuntu για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα ήμουν ένας WinXP χρήστης, οπότε δεν έχω σχεδόν καμία ιδέα από εντολές, και γενικά τη λειτουργία του Linux μέσω εντολών στο terminal.
Λοιπόν το πρόβλημα... Στο PC μου έχω AMD64 Athlon X2 3800+, 2GB Ram και κάρτα γραφικών GeForce 7600 GT. Όταν έκανα εγκατάσταση το Feisty Fawn έγιναν αυτόματα install και οι nvidia-glx drivers για την ενεργοποίηση των Desktop Effects. Κάποια στιγμή πριν 2 μέρες άρχισε να μου κάνει περίεργα π.χ. δεν μου εμφάνιζε τα παράθυρα που είχα ανοικτά σε άλλο workspace παρά μόνο άμα έκανα click στο switcher κάτω δεξιά.
Έτσι, ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν και οι nvidia-glx-new drivers και μέσω synaptic έκανα την εγκατάστασή τους, απεγκαθιστώντας παράλληλα τους προηγούμενους. Όταν όμως έγινε το reboot τότε δεν μπόρεσα να μπω ξανά στο GDM, καθώς μου έβγαλε το error: Failed to initialize the X server κτλ. κτλ. Και το log του X Server ανέφερε τα παρακάτω: ERROR: API mismatch: the NVIDIA kernel module has the version 1.0-9755, but this X module has the version 1.0-9631. Please make sure that the kernel module and all NVIDIA driver components have the same version κτλ. κτλ.
Με τη βοήθεια του #Ubuntu room στο IRC άλλαξα στο xorg.conf τον Device Driver από "nVidia" σε "nv" και τώρα έχω ξανά γραφικό περιβάλλον. Το θέμα είναι όμως ότι πιστεύω ότι έχω ακόμα το πρόβλημα και δεν τολμάω να βάλω τα Desktop Effects μέχρι να ξέρω ότι έχω απαλλαγεί τελείως από το πρόβλημα.
Και επιπλέον δεν ξέρω πως να μπορώ να απεγκαταστήσω ολοκληρωτικά τους nVidia drivers και άμα είναι να βάλω τους τελευταίους από την nVidia.
Συγγνώμη για την εκτενή αναφορά μου και άμα μπορείτε να με βοηθήσετε (χωρίς να χρειαστεί να κάνω επανεγκατάσταση ) plz do so ώστε να βάλω τελικά το Compiz Fusion.
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
djdoo
July 6th, 2007, 12:44 AM
Αδερφέ προφανώς δεν απεγκατέστησες καλά τα παλιά deb που είχαν τους παλιους drivers!!
Προσπάθησε να βάλεις πάλι τους παλιους κ όλα θα πάνε καλά!
diafanos
July 7th, 2007, 09:34 AM
Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ πολλές φορές...
Άνοιξε ένα terminal και γράψε :
gksudo gedit /etc/default/linux-restricted-modules-common
Θα σου ζητήσει τo password. Γράψτο...
Στο αρχείο που θα ανοίξει γράψε στο τέλος του, την παρακάτω γραμμή (αν δεν υπάρχει)
DISABLED_MODULES="nv"
Άλλαξε ξανά στο αρχείο xorg.conf το "nv" σε "nVidia".
Κάνε επανεκκίνηση...και το πρόβλημα πρέπει να έχει λυθεί...
Rock_Lee_NuX
July 8th, 2007, 01:58 PM
Αδερφέ προφανώς δεν απεγκατέστησες καλά τα παλιά deb που είχαν τους παλιους drivers!!
Προσπάθησε να βάλεις πάλι τους παλιους κ όλα θα πάνε καλά! ;)
Προσπάθησα χίλιες φορές αλλά δεν κατάφερα τίποτα... Μου έσπασε τα νεύρα...
[quote=diafanos]
Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ πολλές φορές...
Άνοιξε ένα terminal και γράψε :
gksudo gedit /etc/default/linux-restricted-modules-common
Θα σου ζητήσει τo password. Γράψτο...
Στο αρχείο που θα ανοίξει γράψε στο τέλος του, την παρακάτω γραμμή (αν δεν υπάρχει)
DISABLED_MODULES="nv"
Άλλαξε ξανά στο αρχείο xorg.conf το "nv" σε "nVidia".
Κάνε επανεκκίνηση...και το πρόβλημα πρέπει να έχει λυθεί...
[/quote:76764]
Αυτό δεν το προσπάθησα, αλλά εξήγησέ μου... το πρόβλημά μου και αυτό που μου γράφεις σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους ανεξήγητο conflict μεταξή nVidia και nv και άμα το βάλω στο DISABLED_MODULES θα διορθωθεί? Περίεργο μου φαίνεται γιατί το μήνυμα λάθους που μου έβγαζε ήταν ότι και καλά το X module έχει άλλη έκδοση από αυτήν που έχει το nVidia kernel module. Οπότε φαντάζομαι ότι θα πρέπει να αλλάξει κάτι σ'αυτό το X module το οποίο δεν έχω ιδέα ποιο είναι, που βρίσκεται ή πως μπορώ να το επεξεργαστώ...
---
Τέλος πάντων... τελικά έκανα τα παρακάτω
[code:76764]If you wish to install the NVIDIA Linux graphics driver on a Debian GNU/Linux or Ubuntu system that ships with Xorg 7.x, please ensure that your system meets the following requirements:
* development tools like make and gcc are installed
* the linux-headers package matching the installed Linux kernel is installed
* the pkg-config and xserver-xorg-dev packages are installed
* the nvidia-glx package has been uninstalled with the --purge option and the files /etc/init.d/nvidia-glx and /etc/init.d/nvidia-kernel do not exist
If you use Ubuntu, please also ensure that the linux-restricted-modules or linux-restricted-modules-common packages have been uninstalled. Alternatively, you can edit the /etc/default/linux-restricted-modules or /etc/default/linux-restricted-modules-common configuration file and disable the NVIDIA linux-restricted kernel modules (nvidia, nvidia_legacy) via:
DISABLED_MODULES="nv nvidia_new"
Additionally, delete the following file if it exists:
rm -f /lib/linux-restricted-modules/.nvidia_new_installed[/code:76764]
και έβαλα τους τελευταίους drivers 100.14.11 χειροκίνητα.
Τώρα, πια έφυγε το πρόβλημα που είχα με το X module - nVidia Kernel module , αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου λειτουργεί το εφέ με τον κύβο, το οποίο ήταν και ο λόγος που θέλησα να αλλάξω τους drivers, μήπως και φτιαχτεί αυτό το πρόβλημα... Έλεος ΑΑΑΑΑΑΑ!!!
diafanos
July 9th, 2007, 12:48 PM
Να σου πω την αλήθεια, έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είχα συναντήσει το πρόβλημα με το kernel mismatch, (και δε βρίσκω και το forum που το είχα διαβάσει) αλλά νομίζω οτι προσπαθεί να φορτώσει και τους nv drivers που έχουνε παλαιότερη έκδοση και γιαυτό δημιουργείται το πρόβλημα....
Το πρόβλημα σου λύθηκε; (Με αυτόν ή άλλο τρόπο)
Rock_Lee_NuX
July 9th, 2007, 07:54 PM
Το πρόβλημα σου λύθηκε; (Με αυτόν ή άλλο τρόπο)
Ναι τώρα δεν έχω το πρόβλημα με το kernel mismatch και έχω βάλει τους τελευταίους drivers της nVidia. Το πρόβλημα όμως τώρα είναι πως δεν λειτουργεί το cube effect με τα workspaces και έτσι έχω αναγκαστεί να απενεργοποιήσω τα Desktop Effects (που αν δεν κάνω λάθος είναι το Compiz), γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου τα wokrkspaces. Φτουυυυυυυυ!!!
Πιστεύω όμως, πως άμα βάλω το Compiz Fusion να φύγουν αυτά τα προβλήματα... I hope.
diafanos
July 10th, 2007, 12:07 PM
Κι εγώ όταν εγκατέστησα το Feisty και ενεργοποίησα τα desktop effect, την πρώτη φορά λειτούργησε κανονικά, αλλά μετά από μια επανεκκίνηση τέρμα...
Αλλά όσο καιρό είχα beryl και τώρα compiz-fusion (πέρα από κάποια κρασαρίσματα που-και-που), όλα λειτουργούν μια χαρά...
djdoo
July 10th, 2007, 08:45 PM
Να πω τίποτα για το Ubuntu κ το Gnome τώρα ή να μην πω??!!
Τα λέτε μόνοι σας μάγκες!
diafanos
July 12th, 2007, 10:06 AM
Να πω τίποτα για το Ubuntu κ το Gnome τώρα ή να μην πω??!! :D
Τα λέτε μόνοι σας μάγκες! ;)
Σε προκαλώ... :lol: :lol:
djdoo
July 12th, 2007, 08:58 PM
Ουδέν Σχόλιον.... :d :d :d !!!!
Rock_Lee_NuX
July 18th, 2007, 10:59 PM
ΟΚ! Τώρα που έχω βάλει τους 100.14.11 nVidia drivers δεν έχω δει ποτέ αυτό το περίφημο logo της nVidia που στο startup του Ubuntu "φέρνει σβούρες". Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers?
Από την άλλη όμως δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα... Βέβαια ακόμα προσπαθώ να εγκαταστήσω το CompizFusion και τώρα είμαι στο σημείο που δεν βλέπω το logo της nVidia και μου έχει σπάσει τα νεύρα. *grrrrrr*
Ακολουθώ τις οδηγίες εδώ http://compiz.org/How_to_compile_and_run_Compiz_for_nvidia_card_user s και έχω κολλήσει στο ότι δεν βλέπω logo. Ουφ! Κουράγιο... Πιστεύω να το πετύχω κάποια στιγμή...
Και πες ότι τελικά δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers, ποια είναι η εντολή για να τους βγάλω ώστε μετά να τους επανεγκαταστήσω?
djdoo
July 18th, 2007, 11:20 PM
Ει θα δεις αν έχουν μπει οι drivers με την εξής εντολη:
Δωσε glxinfo σε ενα terminal κ δες τι γράφει!!
Αν λέει direct rendering : Yes ειναι όλα ΟΚ! Αν οχι πρέπει να το δούμε...
Κ κάνε attach το /etc/X11/xorg.conf σου κ το /var/log/xorg.0.log σου να δούμε τι γίνεται!! ;)
Rock_Lee_NuX
July 20th, 2007, 01:14 AM
Ει θα δεις αν έχουν μπει οι drivers με την εξής εντολη:
Δωσε glxinfo σε ενα terminal κ δες τι γράφει!!
Αν λέει direct rendering : Yes ειναι όλα ΟΚ! Αν οχι πρέπει να το δούμε...
Κ κάνε attach το /etc/X11/xorg.conf σου κ το /var/log/xorg.0.log σου να δούμε τι γίνεται!! ;)
Λοιπόν το glxinfo γράφει:
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
κτλ. κτλ.
Σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου djdoo.
djdoo
July 20th, 2007, 02:06 AM
[quote="Rock_Lee_NuX":74eff]
Λοιπόν το glxinfo γράφει:
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
κτλ. κτλ.
Σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου djdoo.[/quote:74eff]
Λοιπόν δεν έχεις το λογότυπο της nvidia εξαιτίας αυτου Option "NoLogo" "True" στο xorg.conf σου.
Σβήσε την γραμμη αυτη.
Τωρα για να βάλεις το Fusion επάνω πήγαινε στο thread που έχω φτίαξει για τα μαύρα παράθυρα με nvidia καρτες εδω στο ελληνικό φόρουμ κ σεταρισε το xorg.conf σου με τα options που λέω εκεί...
Δεν έχεις "Extensions" section έτσι λοιπόν πρέπει να δημιούργησεις ένα!! Κατέβασε το δικό μου xorg.conf κ δες τι παίζεται κοιτώντας ταυτόχρονα κ τις οδηγίες!!
Κάνωντας τα παραπάνω θα μάθεις πολλα πράγματα για το πώς να σετάρεις τους driver στον Χserver!!
Α μην ξεχάσω το xorg.conf σετάρεται μόνο αν τρέξεις ένα πρόγραμμα διορθωτή(κειμενογράφο όπως notepad στα windoze) το gedit πχ σαν root!!
Δηλαδή ανοιξε ένα τερματικο και δώσε su ή sudo(δες πιο απ τα 2 δουλεύει στο Ubuntu)
γράψε κωδικό root που θα σου ζητήσει και μετα γράψε gedit
Και φτιάξε το xorg.conf σου!!! ;)
Rock_Lee_NuX
July 24th, 2007, 11:12 PM
Ωραίααα!
Η ώρα είναι 01.10 έχω κάνει αυτά που λέει εδώ http://compiz.org/How_to_compile_and_run_Compiz_for_nvidia_card_user s και εδώ http://compiz.org/NVidia και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:
[code:d5f2f]constantinos@rockleenux:~$ gocompiz
/usr/bin/gocompiz: 5: compiz: not found
/usr/bin/gocompiz: 6: gtk-window-decorator: not found
constantinos@rockleenux:~$ [/code:d5f2f]
Δηλαδή μετά από όλες αυτές τις οδηγίες που ακολούθησα δεν έχει εγκαταστήσει το compiz και αυτό το gtk-window-decorator? Και όλα αυτά που εγκαθιστούσε το πακέτο τι ήταν (Έχω κατεβάσει το compiz-0.4.0.tar.gz).
Να πάρει... Και δεν βρίσκω και χρόνο να διαβάσω όλα τις παραμέτρους για το τι φταίει, τι πήγε στραβά......... Ουφ... Βοήθεια κανείς??
djdoo
July 24th, 2007, 11:41 PM
Αχ αχ αχ!!! Δεν μας προσέχεις!!
Tι δουλεια είχες στο compiz.org????!!! :x
Δεν έχει καμία σχεση αυτό το site με εμάς!! και το Compiz-Fusion!!!
Αφαίρεσε όλα τα πακέτα που πέρασες με το όνομα Compiz!!!
Πήγαινε εδώ viewtopic.php?f=51&t=758&start=0&st=0&sk=t&sd=a και κάνε ακριβώς οτι γράφει η Fyda για να περάσεις το Compiz-Fusion στο Ubuntu! ;)
Καντο κ πες μας τι έγινε...
djdoo
July 24th, 2007, 11:48 PM
Λοιπον οσο αφορά το xorg.conf σου κάνε οτι σου πώ...
Αφαίρεσε τις παρακάτω γραμμες:
Option "RenderAccel" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "NoLogo" "True"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Πρόσθεσε τώρα τις παρακάτω γραμμές:
Στο Section "Screen"
Option "DamageEvents" "True"
Option "UseEvents" "True"
Option "TripleBuffer" "True"
Στο Section "Extensions"
Option "DAMAGE" "Enable"
Option "RENDER" "Enable
Κάνε copy-paste Και το Fusion θα τρέξει μια χαρα! ;)
Rock_Lee_NuX
July 25th, 2007, 12:07 AM
Αχ βρε djdoo ακούραστος είσαι βρε φίλε. Σε έχω πρήξει... :)
Αχ αχ αχ!!! Δεν μας προσέχεις!!
Tι δουλεια είχες στο compiz.org????!!!
Δεν έχει καμία σχεση αυτό το site με εμάς!! και το Compiz-Fusion!!!
Σόρρυ! Σόρρυ! Σόρρυ! Νόμιζα ότι έβαζα το CompizFusion. Ακολούθησα το link που έχει στην πρώτη σελίδα του opencompositing και την έκανα την πατάτα.
Αφαίρεσε όλα τα πακέτα που πέρασες με το όνομα Compiz!!!
Μπορείς να μου πεις πως ακριβώς? :cry: Είμαι άσχετος...
Πήγαινε εδώ <a class="linkification-ext" href="http://forums.opencompositing.org/viewtopic.php?f=51&t=758&start=0&st=0&sk=t&sd=a" title="Linkification: viewtopic.php?f=51&t=758&start=0&st=0&sk=t&sd=a">http://forums.opencompositing.org/viewtopic.php?f=51&t=758&start=0&st=0&sk=t&sd=a</a> και κάνε ακριβώς οτι γράφει η Fyda για να περάσεις το Compiz-Fusion στο Ubuntu! ;)
Καντο κ πες μας τι έγινε...
Will do as soon as I uninstall according to your orders!
djdoo
July 25th, 2007, 12:40 AM
Λοιπόν αν έχεις κατεβάσει το compiz-0.4.0.tar.gz σίγουρα το έχεις αποσυμπιέσει κάπου κ σίγουρα έχεις δώσει τις εξής εντολές:
cd compiz-0.4.0
make
sudo make install
Σωστά?
Τωρα λοιπόν ανοιξε ένα τερματικο κ δώσε:
cd compiz-0.4.0
sudo make uninstall
ΣΗΜ: cd=change directory!
και πες μας... αν βγήκε...
Rock_Lee_NuX
July 25th, 2007, 12:49 AM
Λοιπόν αν έχεις κατεβάσει το compiz-0.4.0.tar.gz σίγουρα το έχεις αποσυμπιέσει κάπου κ σίγουρα έχεις δώσει τις εξής εντολές:
cd compiz-0.4.0
make
sudo make install
Σωστά?
Έδωσα ./configure --prefix=/usr --enable-librsvg --enable-gtk && make && make install
Λοιπόν, μάλλον έγινε η εγκατάσταση... Λίγο πιο πριν είχα κάνει make uninstall αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έκανε τίποτα. Πάλι καλά που μου τα λες djdoo γιατί είμαι τελείως noob.
Στο τέλος της απεγκατάστασης έβγαλε τα παρακάτω:
[code:c9470]make[1]: Leaving directory `/home/constantinos/apps/compiz-0.4.0/po'
make[1]: Entering directory `/home/constantinos/apps/compiz-0.4.0'
rm -f '/usr/lib/pkgconfig/compiz.pc'
make[1]: Leaving directory `/home/constantinos/apps/compiz-0.4.0'
constantinos@rockleenux:~/apps/compiz-0.4.0$ [/code:c9470]
Επίσης, έβγαλα ότι είχε σχέση με compiz από το Synaptic.
Αυτό δεν ξέρω άμα έπρεπε να το κάνω...
djdoo
July 25th, 2007, 01:03 AM
Καλα έκανες! τώρα προχώρα! :d :d
Rock_Lee_NuX
July 25th, 2007, 01:12 AM
Thanks βρε φίλε!
Τώρα πρώτα ο Θεός θα ακολουθήσω τις οδηγίες στο link που που έγραψες αύριο το βράδυ.
Πρέπει να κοιμηθώ τώρα, γιατί δουλεύω στις 09.00.
Πάλι καλά που υπάρχουν και τα air condition, γιατί έχει πολύ ζέστη.
Καλή ξεκούραση...
djdoo
July 25th, 2007, 01:23 AM
ΝΟ ΠΡΟΜΠΛΕΜ!! ;)
Rock_Lee_NuX
July 27th, 2007, 01:14 AM
ΟΚ...
Ακολουθώ τον οδηγό της Fyda, αλλά κόλλησα στο autogen.sh του ccsm.
[code:87039]constantinos@rockleenux:~/compiz/ccsm$ ./autogen.sh --prefix=/usr/local --disable-kde && make && sudo make install
bash: ./autogen.sh: No such file or directory
constantinos@rockleenux:~/compiz/ccsm$ [/code:87039]
Απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει το αρχείο autogen.sh μέσα στον κατάλογο ccsm.
[code:87039]onstantinos@rockleenux:~/compiz/ccsm$ ls
AUTHORS ccsm ChangeLog images LICENSE NEWS README TODO
ccm ccsm.desktop COPYING INSTALL Makefile po setup.py VERSION[/code:87039]
Έτρεξα κανονικά το
[code:87039]git clone git://anongit.opencompositing.org/fusion/compizconfig/ccsm[/code:87039]
Πήγα να το ξανατρέξω αλλά μου βγάζει μήνυμα που λέει ότι ο κατάλογος ccsm υπάρχει ήδη.
Μήπως να κάνω rmdir ~/compiz/ccsm και μετά ξανά το git clone?
djdoo
July 27th, 2007, 05:50 AM
ΜΜΜ.....
Καλύτερα να ρωτήσεις την ίδια αδερφέ... Γιατί εγώ δουλεύω openSUSE κ το χω βάλει με τα πακετάκια!!
Αλλα έχουμε κ άλλη εναλλακτική με το Ubuntu! Το repo του Trevinho οπου κοτσάρει debακια για Ubuntu Kubuntu! Σίγουρα θα σου δουλέψει μ'αυτα!
viewtopic.php?f=14&t=131#p696 δες εδώ!
Κ μετα πες μας τι έγινε!! ;)
djdoo
July 27th, 2007, 05:55 AM
Αλλα τώρα που το ξαναβλέπω πρέπει να άλλαξε το autogen.sh με το setup.py για δες μήπως δουλέψει...!
Δωσε ./setup.py αντι για ./autogen.sh ;)
Rock_Lee_NuX
July 28th, 2007, 12:51 AM
Λοιπόν...
Αλλα τώρα που το ξαναβλέπω πρέπει να άλλαξε το autogen.sh με το setup.py για δες μήπως δουλέψει...!
Δωσε ./setup.py αντι για ./autogen.sh ;)
Φαίνεται πως είχες δίκιο djdoo,γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το COMPIZFUSION λειτουργειιιιί!!! :D :D
πήρξε το πρόβλημα των μη βλεπομένων borders αλλά όταν άλλαξα από το Fusion-icon το Window Decorator από GTK σε Emerald και μετά από Emerald σε GTK το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Όταν αρχίζω όμως το CompizFusion στο terminal κάποια στιγμή βγάζει το παρακάτω μήνυμα
......
Initializing wobbly options...done
Initializing fade options...done
Initializing cube options...done
(gtk-window-decorator:26149): Wnck-WARNING **: Unhandled action type (nil)
Initializing rotate options...done
Initializing switcher options...done
Initializing scale options...done
constantinos@rockleenux:~$ A
(gtk-window-decorator:26149): Wnck-WARNING **: Unhandled action type (nil)[/code:1ca63]
το οποίο φαίνεται σαν πρόβλημα, αλλά φυσικά δεν ξέρω τι είναι.
Μια μικρή σύνοψη λοιπόν:
1) Αφού απεγκατέστησα κάθε παλιό driver της nvidia μέσω Synaptic και άλλων εντολών, έκανα εγκατάσταση τους 100.14.11 drivers.
2) Απεγκατέστησα κάθε τι που είχε σχέση με compiz.
3) Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ [HOWTO] Compiling and installing from GIT on Ubuntu Feisty
Σημείωση:
όταν έπρεπε να κάνω compile (εάν κάνω λάθος διορθώστε με) στον κατάλογο ccsm έπρεπε να τρέξω την εντολή:
[code:1ca63]./setup.py --prefix=/usr/local --enable-librsvg --disable-kde && make && sudo make install[/code:1ca63] και όχι την
[code:1ca63]./autogen.sh --prefix=/usr/local --enable-librsvg --disable-kde && make && sudo make install[/code:1ca63] όπως έκανα σε όλα τα άλλα.
4) Έτρεξα την εντολή [code:1ca63]fusion-icon &[/code:1ca63] ... et voila!
(Ελπίζω να βρω το χρόνο και το κουράγιο να γράψω πιο εκτεταμένα πως έκανα απεγκατάσταση τους παλιούς drivers της nvidia και πως έβαλα τους τελευταίους...).
Τώρα πρέπει να εξερευνήσω όλες αυτές τις ρυθμίσεις και τα εφφέ που μου βγάζει... :mrgreen: Γιουυυυύπιιιιιι!!!
Και φυσικά χωρίς τη βοήθεια του djdoo δεν νομίζω να έφτανα τόσο γρήγορα στο ποθητό αποτέλεσμα, που με την απύθμενη υπομονή του με βοήθησε πάρα πολύ. :D Σόρρυ που σε έπρηξα...
djdoo
July 28th, 2007, 11:31 PM
Νο Προμπλεμ Δικέ μου!!! ;)
Για το Warning (gtk-window-decorator:26149): Wnck-WARNING **: Unhandled action type (nil) που λεει δεν είναι τίποτα το βγαζει παντού!
Καλή Διασκέδαση με το καινούργιο σου Παιχνίδι!! :D
Α... μήπως εφάρμοσες τις ρυθμίσεις του xorg.conf που έχω στον οδηγό???
Rock_Lee_NuX
July 29th, 2007, 02:11 PM
Α... μήπως εφάρμοσες τις ρυθμίσεις του xorg.conf που έχω στον οδηγό???
Έκανα αυτά που μου είπες σε ένα προηγούμενο post:
Λοιπον οσο αφορά το xorg.conf σου κάνε οτι σου πώ...
Αφαίρεσε τις παρακάτω γραμμες:
Option "RenderAccel" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "NoLogo" "True"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Πρόσθεσε τώρα τις παρακάτω γραμμές:
Στο Section "Screen"
Option "DamageEvents" "True"
Option "UseEvents" "True"
Option "TripleBuffer" "True"
Στο Section "Extensions"
Option "DAMAGE" "Enable"
Option "RENDER" "Enable
Τον οδηγό εδώ δεν τον ακολούθησα, αλλά τώρα που έβαλα το Compiz Fusion και όλα - φαινομενικά - είναι καλά, θα τον ακολουθήσω ώστε να μην ξεφύγει κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.