View Full Version : Καλως Ήλθατε Παιδιά στο Ελληνικό φόρουμ του Compiz-Fusion!
djdoo
June 8th, 2007, 10:54 PM
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα με τη δημιουργία του επίσημου Ελληνικού φόρουμ για το Beryl, το παλιό καλό Compiz, και το ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ project της ένωσης των 2 προηγούμενων!!
Το Compiz Fusion!!
Παιδιά αισθανθείτε ελεύθεροι να γράψετε εδώ ιδέες, προβλήματα, προτάσεις κ τ λ. !!
Το μέλλον φτιάχνεται εδώ!! 3Δ περιβάλλοντα κατακτούν τα πάντα! 8)
Δημήτρης
Aneurysm
June 9th, 2007, 10:06 PM
Γειά σου φίλε Δημήτρη
Χαιρομαι που οι γνώσεις και οι συμβουλές σου θα είναι προσβάσιμες και στα Ελληνικά
Συνέχισε την καλή δουλειά!
Βασίλης
diafanos
June 29th, 2007, 09:55 PM
Μπράβο παιδιά. Ελπίζω να έχει και συνέχεια η προσπάθεια...
με το νέο Compiz Fusion
Κώστας.
Rock_Lee_NuX
July 5th, 2007, 12:01 AM
Πολύ ωραία!!! Τώρα έχουμε και τη δικιά μας γωνίτσα :D
Βρε παιδιά όμως επειδή είμαι noob ( έχω μια βδομάδα που εγκατέστησα το Ubuntu, χωρίς να χαλάσω τα WinXP ), δεν ξέρω πως να χρησιμοποιήσω τα Desktop Effects ή τέλος πάντων άμα χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα για την GeForce4 7600 GT που έχω ώστε βάλω το CompizFusion... Αν και από ότι έχω διαβάσει μάλλον είναι καλύτερα να περιμένω να τελειοποιηθεί το σύστημα.
Τέλος πάντων πολλά είναι τα θέματα που πρέπει να λύσω όπως πχ γιατί δεν κάνει αποκοπή (Ctrl+X) μιας λέξης όταν γράφω ελληνικά και αναγκαστικά πρέπει να αλλάξω στα αγγλικά... Πώς να βλέπω YouTube (AMD64 γαρ...) κ.λπ. Βασικά δεν ξέρω από που να αρχίσω να διαβάζω ώστε να μάθω πως να χειρίζομαι το Linux γενικά, μιας και είμαι συνηθισμένος από τα Windowz...
Help for a noob ?! :mrgreen:
EDIT: Άρχισαν να μου κάνουν "νερά" τα Desktop Effects... Όταν αλλάζω workspace χρησιμοποιώντας τον κύβο, μου εξαφανίζει τα windows που έχω ανοιχτά... και μου τα εμφανίζει μόνο όταν αλλάζω workspace από τον Switcher... Ίσως με ένα reboot να ισιώσει...
djdoo
July 5th, 2007, 11:11 PM
Χμμ... Πρέπει να μας δώσεις κ αλλες λεπτομέρειες δικε μου...
Εχεις περάσει τον DRIVER της nvidia???
Εφόσον έχεις Ubuntu θα έχεις Gnome επάνω...
Δεν το ξέρω καλα το Gnome ρε γαμώτο!! Εχει κάτι επιλογές για 3Δ εφέ μέσω XGL κ τέτοια...
Αμα τρέχεις το Beryl με XGL άστα να πάνε... πολλά προβλήματα!!
Λοιπόν εγώ σου προτείνω να βγάλεις το Ubuntu γιατι είναι πολύ χαζή διανομή για μένα με μεγάλες ελλειψεις σε software γενικότερα... Παίξε λίγο κ απλά βγάλτο αν θες να μάθεις καποια πράγματα κ να δουλεύεις πραγματικά Linux κ οχι Linuxοειδή!
Ρίξε ένα openSUSE 10,2 να κάνεις τη δουλεία σου κ να χεις ένα σύστημα με αρ*****!!! Με τόνους υλικου για όλες τις δουλειές!! Στα linux μετράει να έχεις πολλές βιβλιοθήκες εγκατεστημένες για να επεκτείνεις κ να φτιάξεις το σύστημα όπως εσυ γουστάρεις! Βάλε openSuSE 10,2 η κάνα Fedora 6(δύσκολο όμως για αρχή)
κ θα δεις την πραγματική δύναμη κ πληρότητα των Linux!! Τα Ubuntu-Kubuntu είναι αίσχος για μένα! Καταρχην έχουν επάνω μόνο ένα περιβάλλον ή Gnome ή KDE! Απαράδεκτον!! Να μην δοκιμάσεις τον Window Maker πχ?? που είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας κ στυλ ή διάφορα άλλα πχ enlightenment πανέμορφο...!!
Για να φτάσεις την πληροτητα των SUSE - Fedora με το Ubuntu πρέπει να λιώσεις στο download κυριολεκτικά να κατεβάζεις τα εκατοντάδες deb-ακια που λείπουν απ την εγκατάσταση του cd του Ubuntu! :evil:
Γι αυτό μην τσιμπάτε όλοι παιδιά που θέλετε να έρθετε στην LINUX κοινότητα απο Ubuntu κ τρίχες...
Αμα το σύστημα δεν είναι πάνω απο 4-5Gb δε λέει!!
Τo Ubuntu-Kubuntu θα σας παιδεψει πόλυ να ξεφύγετε απο τη βασική εγκατάσταση που είναι κ η μόνη άλλωστε επιλογή που έχετε στο installation!!
diafanos
July 6th, 2007, 12:08 PM
Εντάξει ρε φίλε djdoo... νομίζω τα παραλές λίγο για το ubuntu.
Εγώ έχω πολύ διαφορετική άποψη πάντως.
Πέρασα στο Linux εδώ και λίγους μήνες (9-10) και μέχρι τώρα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ με αυτα που προσφέρει
το Ubuntu...
Αν και δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη διανομή, για να έχω άποψη (και πολύ περισσότερο για να πω ότι έχεις άδικο), τό ubuntu έχει ένα εργαλείο αναντικατάστατο: http://ubuntuforums.org . Όλα τα λεφτά.....
@Rock_Lee_NuX
Φαντάζομαι έχει κατεβάσει/ενεργοποιήσει τους drivers της κάρτας σου.
Αν όχι πήγαινε System -> Administration -> Restricted Drivers Manager και κάνε το Enabled
Αυτό θα κατεβάσει αυτόματα ότι χρειάζεσαι....
Εγώ δε χρησιμοποίησα καθόλου τα Desktop Effect. Εγκατέστησα το beryl και πριν καμιά βδομάδα έβαλα το compiz fusion.
Ένας καλός (και δοκιμασμένος) οδηγός (υποθέτω έχεις 64bit ubuntu) είναι αυτός: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=485284
Τέλος μια κατάρα για τα 64bit συστήματα είναι ότι : 1ον υπάρχει μονο 32bit flash-plugin (για να βλέπεις π.χ. τα βιντεάκια στο youtube) και 2ον υπάρχει μόνο 32bit jvm (για να χρησιμοποιείς java στο Ιντερνετ).
Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα αυτά είναι να βάλεις το 32bito firefox και έτσι να εγκαταστήσεις τα 32bita plugins του (εντάξει τα είπα λίγο μπακαλίστικα, αλλά αν μπεις στο ubuntuforums.org θα βρεις όλες τις απαντήσεις για τα προβλήματα).
djdoo
July 6th, 2007, 09:38 PM
@diafanos:
Αμα δοκιμάσεις κατι άλλο θα με θυμηθείς...
Εν τω μεταξύ μαγκες κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέμε εδώ!! Κανένας απ το φόρουμ δεν ξέρει ελληνικά(εκτος απο μένα βέβαια...)!
elkos
July 7th, 2007, 09:08 AM
Για χαρά παίδες πολύ καλό το γεγονός ότι έχουμε ανεξάρτητη παρουσία εδώ! :d
diafanos
July 7th, 2007, 09:41 AM
Εν τω μεταξύ μαγκες κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέμε εδώ!! Κανένας απ το φόρουμ δεν ξέρει ελληνικά(εκτος απο μένα βέβαια...)!
Δηλαδή οι moderators για το Ελληνικό forum δεν ξέρουν Ελληνικά????
Κρίμα και ήθελα να τους πως ένα "γειά"..... :D :D
djdoo
July 7th, 2007, 09:22 PM
Δικε μου δεν υπάρχουν moderators για το ελληνικό φορουμ!! Μονο η Support Team κ αυτοι δεν ξέρουν γρι ελληνικά!!!
Το ελληνικό φορουμ ήταν δική μου ιδέα κ δεν έχει ειδικούς moderators!!
mitsaras77
July 16th, 2007, 03:05 PM
Καλημέρα!!! Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά.
Ηθελα να ρωτήσω κάτι. 'Εχω εγκαταστήσει το fusion compiz σε debian/unstable από http://shame.tuxfamily.org/repo/, και το πράγμα δουλεύει...'Ομως τα εφε δεν παραμένουν σταθερά, μόλις αφήσω τους συνδυασμούς τον πλήκτρων τα εφέ εξαφανίζονται... :( Πως να τα κάνω μόνιμα?
djdoo
July 16th, 2007, 10:59 PM
@mitsaras77:
Μεγάλε καλωσήρθες στη παρέα μας!!
Αλλα καλό είναι να κάνεις ένα καινούργιο thread κ να μας περιγράψεις με λεπτομέρειες το πρόβλημα...πχ ποιά plugins το έχουν, ποτε συμβαίνει κτλ... Για να το συζυτήσουμε καλύτερα... ;)
Αυτό το thread είναι μόνο για χαιρετισμους κτλ...
dimmanramone
August 16th, 2007, 12:38 AM
kai ego edo eimai paides mhn me 3exnate :)
oso boroume na boh8ousoume o enas ton allo einai kalo
Aneurysm
August 16th, 2007, 09:21 PM
Το fusion τα σπαει!!! Καλυτερο απο το Beryl!!!
Μπράβο μας!!!
Arielis
September 3rd, 2007, 02:36 PM
Καλησπέρα.
Μόλις χτές εγκατέστησα το Compiz Fusion στο σταθερό (openSuse 10.2) και στο φορητό (Kubuntu Feisty). Ακολούθησα τις οδηγίες και τα περισσότερα λειτουργούν.
Ωστόσο έχω ένα πρόβλημα.
Στο σταθερό έχω συνδέσει και την τηλεόραση πάνω (είναι clone). Ωστόσο όταν κάνω maximize μερικές φορές ,το maximize γίνεται στη διάσταση που έχω ορίσει για την τηλεόραση κάτι το οποίο είναι αρκετά εκνευριστικό. Ξέρω οτι φταίει σίγουρα το xorg.conf ,αλλά δεν ξέρω να το ρυθμίζω. Καμιά ιδέα;
kostaspixxie
June 22nd, 2008, 03:20 PM
Με το που μπηκα και ειδα "ελληνικη υποστηριξη" εκανα register .... :)
Να' στε καλα παιδια....ειμαι 2 εβδομαδων linux-user και ολα πανε ρολοϊ...!!!!!
Καλη συνεχεια και θα παρω κι αλλους στο λαιμο μου (στα Linux εννοειται!)...καλη συνεχεια!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.